Kamperen in Groothertogdom Luxemburg
Op Spottocamp kun je 75 fantastische campings in Groothertogdom Luxemburg vinden. Of je nu met de tent, camper of caravan gaat, wij zoeken de beste plekken om jou een topvakantie te bezorgen.
Wat is de beste periode om te kamperen in Groothertogdom Luxemburg?
De beste tijd om in Groothertogdom Luxemburg te kamperen zijn de maanden april tot juli. In deze periode valt er minder regen en heb je de meeste zonuren per dag. Met een maximale temperatuur van 23 graden is juli de warmste maand in Groothertogdom Luxemburg.
Wat kost kamperen in Groothertogdom Luxemburg?
De gemiddelde prijs van een camping in Groothertogdom Luxemburg is per nacht. Dit is een gemiddelde prijs gebaseerd op een auto en twee personen met een tent, caravan of camper.
Op vakantie in Groothertogdom Luxemburg
Het Groothertogdom Luxemburg is een klein land in het westen van Europa. Door de nabijheid van de Noordzee en de daarachter gelegen Atlantische Oceaan heeft Luxemburg een gematigd zeeklimaat dat trekjes heeft van een continentaal klimaat. Hoewel Luxemburg qua oppervlakte niet zo groot is, zijn er wel wat verschillen in het gemiddelde weerbeeld te zien. Het noorden van het land is met een gemiddelde jaarlijkse neerslagsom tot ongeveer 1200 millimeter natter dan het zuiden, waar de hoeveelheid neerslag vaak beperkt blijft tot ongeveer 800 tot 900 millimeter per kalenderjaar. Dat komt omdat Atlantische storingen het noorden van Luxemburg beter weten te bereiken.
Het klimaat in Groothertogdom Luxemburg
Luxemburg is een klein land in het westen van Europa. Het wordt omringd door België, Duitsland en Frankrijk. Luxemburg heeft een gematigd zeeklimaat. Dat komt doordat Luxemburg, net als Nederland, onder invloed staat van Atlantische systemen, die een groot deel van het jaar het weer in Luxemburg bepalen. Alleen op het moment dat er een zeer sterke oostelijke of zuidoostelijke stroming op gang komt, heeft het oceaanwater weinig invloed op het weer in Luxemburg. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren op het moment dat er een groot, standvastig hogedrukgebied boven Duitsland of Denemarken ligt, waardoor lucht vanuit het (zuid) oosten wordt aangevoerd. In de winter zorgt dit vaak voor koeler weer met heldere luchten, in de zomer kan er juist zeer warme lucht aangevoerd worden. Deze lucht kan wel wat instabieler zijn.