Blogoverzicht

Wat te doen in West-Roemenië, Roemenië

Roemenië, een land rijk aan geschiedenis en natuurlijke schoonheid, is een bestemming die een breed scala aan activiteiten biedt voor alle soorten reizigers. Het westelijke deel van Roemenië, bekend als Roemenië West, staat vooral bekend om zijn prachtige landschappen, historische monumenten en spannende buitenactiviteiten. Hier zijn enkele van de beste activiteiten die je kunt ondernemen in Roemenië West.

must visit roemenië west

Nancy
10 september 2023

W

Wandelen in het Apusenigebergte

Het Apusenigebergte, gelegen in het westen van Roemenië, is een paradijs voor wandelaars. In het gebergte vind je talloze wandelpaden die geschikt zijn voor wandelaars van elk niveau. Als je over de paden wandelt, word je beloond met adembenemende uitzichten op de bergen, bossen en traditionele dorpen. Na een lange dag wandelen kun je ontspannen en opladen op Camping de Vuurplaats, een prachtige camping midden in de bergen.

Ontdek de historische steden

Het westen van Roemenië is bezaaid met historische steden die je een blik gunnen op de rijke geschiedenis en cultuur van het land. Een van die steden is Sibiu, een charmant stadje dat bekend staat om zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse gebouwen en geplaveide straten. Een andere must-visit is Timisoara, de geboorteplaats van de Roemeense revolutie van 1989. Na het verkennen van de steden kun je naar Camping Salisteanca voor een rustige nacht onder de sterren.

Kasteel Corvin bezoeken

Geen bezoek aan Roemenië West zou compleet zijn zonder een bezoek aan het kasteel Corvin, een van de grootste kastelen van Europa. Dit gotisch-renaissance kasteel heeft een ophaalbrug, torenhoge torentjes en een binnenplaats. Na het verkennen van het kasteel kun je tot rust komen op De oude walnoot, een gezellige camping in een serene omgeving.

Wijnproeven in Banat

Banat, gelegen in het westen van Roemenië, staat bekend om zijn wijngaarden en wijnmakerijen. Hier kun je verschillende wijnen proeven en meer leren over het wijnmaakproces. Het is de perfecte manier om een verkenningsdag in Roemenië West af te sluiten.

Kortom, Rumania West biedt een overvloed aan activiteiten voor alle soorten reizigers. Of je nu een liefhebber van het buitenleven, een geschiedenisfanaat of een wijnliefhebber bent, je vindt zeker iets om van te genieten in deze prachtige regio van Roemenië.</p