Blogoverzicht

Wat te doen in Burgenland, Oostenrijk

Burgenland in Oostenrijk is een geweldige bestemming voor wie het buitenleven wil verkennen. Met zijn glooiende heuvels, charmante stadjes en overvloedige wijngaarden is het een geweldige plek om weg te gaan en te genieten van de natuur. Of u nu een wandelaar, een kampeerder of een fietser bent, in Burgenland is voor iedereen iets te beleven. Hier zijn enkele van de beste activiteiten om te doen in Burgenland.

Gertjan
10 februari 2023

W

Wandelen

Burgenland zit vol met prachtige wandelroutes. Van eenvoudige wandelingen tot meer uitdagende tochten, er is voor elk wat wils. Een van de mooiste wandelingen is het Burgenlandpad, dat u door wijngaarden, bossen en heuvels voert. Er zijn ook veel meren en rivieren om te verkennen. Er zijn ook veel kampeermogelijkheden langs de route, zodat u er een weekend van kunt maken.

Fietsen

Burgenland is ook een geweldige plek om te fietsen. Er zijn veel mooie routes en het terrein is relatief vlak. U kunt een ontspannen ritje maken langs de wijngaarden, of uzelf uitdagen met een langere route. Er zijn ook veel campings waar u kunt overnachten, zoals Camping Sonnenland - Freizeitpark, Campingplatz am Zicksee en Camping Oggau.

Wijnproeven

In Burgenland vindt u de beste wijnen van Oostenrijk. U kunt op een wijnproeverij gaan en enkele van de lokale wijnen proeven. Er zijn tal van wijnhuizen waar u uit kunt kiezen, en u kunt zelfs een rondleiding door de wijngaarden krijgen. Na een dagje wijnproeven kunt u overnachten op een van de plaatselijke campings en genieten van een glas wijn met uitzicht.

Varen

In Burgenland liggen ook prachtige meren en rivieren, ideaal om te varen. U kunt een boot huren en de waterwegen verkennen, of een tocht met een gids maken. Er zijn voldoende campings bij de meren en rivieren, zodat u kunt overnachten en genieten van het uitzicht.

Of u nu op zoek bent naar een