Blogoverzicht

Wat te doen in Bornholm, Denemarken

Bornholm, het Deense eiland in de Oostzee, is een waar juweeltje voor elke reiziger. Bornholm staat bekend om zijn afwisselende landschap, rijke geschiedenis en levendige cultuur, en biedt een veelheid aan activiteiten voor elk wat wils. Of je nu een liefhebber bent van het buitenleven, van geschiedenis of van lekker eten, op dit betoverende eiland kom je zeker aan je trekken.

must visit bornholm

Gertjan
24 november 2023

E

Een van de beste manieren om Bornholm te beleven is door te kamperen. Als u op een van de campings op het eiland verblijft, kunt u zich onderdompelen in de prachtige natuur en genieten van allerlei buitenactiviteiten. Hier zijn drie van de beste campings op Bornholm:

- DUEODDE FAMILECAMPING & HOSTEL

- Sannes Familiecamping

- Camping Hullehavn

Zodra je je kamp hebt opgezet, is het tijd om op ontdekkingstocht te gaan. Hier vind je een aantal van de leukste activiteiten op Bornholm:

**Fietsen**: De goed gemarkeerde fietsroutes van Bornholm leiden u door enkele van de mooiste gebieden van het eiland.

1. **Wandelen**: Bornholm is een paradijs voor wandelaars, met een netwerk van paden door bossen, kliffen en stranden. Het gevarieerde terrein van het eiland biedt mogelijkheden voor zowel ontspannen wandelingen als uitdagende tochten.

2. **Fietsen**: De goed gemarkeerde fietsroutes van Bornholm voeren je door de mooiste gebieden van het eiland. Of u nu een ervaren fietser bent of een gelegenheidsfietser, u zult genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland op twee wielen.

3. **Historische bezienswaardigheden**: Bornholm herbergt tal van historische bezienswaardigheden, waaronder middeleeuwse forten, oude ruïnes en charmante oude dorpjes. Mis het 12e-eeuwse kasteel Hammershus niet, het grootste middeleeuwse fort van Scandinavië.

4. **Strandactiviteiten**: De prachtige stranden van Bornholm zijn perfect om te zwemmen, zonnen en picknicken. Vooral Dueodde Beach, met zijn fijne witte zand, is erg populair.

5. *Gastronomie**: De culinaire wereld van Bornholm is het ontdekken waard. Het eiland staat bekend om zijn gerookte vis, vooral haring, en de lokale brouwerijen en distilleerderijen.

6. **Kunst en ambacht**: Bornholm heeft een bloeiende kunst- en ambachtsscene. Bezoek de vele galerieën en ateliers op het eiland, waar u lokale kunstenaars en ambachtslieden aan het werk kunt zien.

7. **Vissen**: Bornholm is een populaire bestemming voor visliefhebbers. In de vele meren en beken op het eiland wemelt het van de forellen, terwijl de omliggende Oostzee uitstekende mogelijkheden biedt voor zeevissen.

Kortom, Bornholm biedt een overvloed aan activiteiten die het tot een onmisbare bestemming maken voor elke reiziger. Dus waarom wachten? Pak je koffers, boek je verblijf op een van de uitstekende campings op het eiland en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur.