Blogoverzicht

Kamperen in Lapland, Finland

Lapland, de meest noordelijke regio van Finland, is een magische bestemming die reizigers een overvloed aan activiteiten biedt. Van het zien van het ontzagwekkende noorderlicht tot een spannende huskysafari, er is voor elk wat wils in dit winterwonderland. Als je van plan bent om Lapland te bezoeken, vind je hier een aantal van de leukste activiteiten die je in Lapland kunt doen.

must visit lapland

Derk
15 september 2023

B

Beleef het Noorderlicht

Geen reis naar Lapland is compleet zonder getuige te zijn van het adembenemende noorderlicht. Dit natuurverschijnsel, ook wel bekend als Aurora Borealis, schildert de nachtelijke hemel met een betoverende kleurenpracht. De beste tijd om het noorderlicht te zien is tussen september en maart, wanneer de nachten het langst zijn.

Ga op Husky safari

Een andere must-do activiteit in Lapland is een huskysafari. Je krijgt de kans om met je eigen team husky's door het besneeuwde landschap te rijden, een ervaring die zowel opwindend als sereen is. De meeste tochten bevatten ook een bezoek aan een huskyfarm waar je meer te weten kunt komen over deze ongelooflijke dieren.

Bezoek het dorp van de kerstman

Voor een echt magische ervaring breng je een bezoek aan het Santa Claus Village in Rovaniemi. Hier kun je de Kerstman zelf ontmoeten, de poolcirkel oversteken en zelfs een brief versturen vanuit het officiële postkantoor van de Kerstman. Het is een heerlijke ervaring voor zowel kinderen als volwassenen.

Ga ijsvissen

IJsvissen is een populair tijdverdrijf in Finland en Lapland is de perfecte plek om het eens te proberen. Je boort een gat in het ijs, gooit je lijn erin en wacht op een aanbeet. Het is een vredige en lonende activiteit, vooral als het je lukt om iets te vangen!

Terwijl je de wonderen van Lapland verkent, heb je een comfortabele plek nodig om uit te rusten en bij te komen. Overweeg een verblijf op een van deze uitstekende campings:

  • Napapiirin Saarituvat - Deze camping ligt vlak bij de poolcirkel en biedt gezellige hutten met een prachtig uitzicht op de omringende natuur.
  • Camping Harriniva - Gelegen in het hart van Lapland, biedt Camping Harriniva een scala aan accommodaties, van traditionele hutten tot moderne appartementen. De camping biedt ook een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder rendiersafari's en rondleidingen door het noorderlicht.
  • Ounaskoski Camping - Gelegen in R