Blogoverzicht

Kamperen in Kefalonia, Griekenland

Kefalonia, bekend om zijn dramatische landschappen, betoverende stranden en rijke geschiedenis, is een juweeltje in de Ionische Zee. Dit Griekse eiland biedt een overvloed aan activiteiten, waardoor het een perfecte bestemming is voor alle soorten reizigers. Of je nu van natuur, geschiedenis of eten houdt, Kefalonia heeft voor elk wat wils. Hier zijn een paar van de beste activiteiten om te doen in Kefalonia, Griekenland.

must visit

Gertjan
8 september 2023

O

Ontdek de stranden

Kefalonia heeft een aantal van de mooiste stranden van Griekenland. Myrtos Beach is bijvoorbeeld beroemd om zijn turquoise water en witte kiezels en wordt vaak genoemd in lijsten met de beste stranden ter wereld. Antisamos Beach, in de buurt van de stad Sami, is een andere must-visit plek, met zijn prachtige groene heuvels en helderblauwe water.

Voor wie van kamperen en strandactiviteiten houdt, is Camping Karavomilos Beach een uitstekende keuze. Deze camping ligt in de buurt van de stad Sami en biedt een unieke kans om jezelf onder te dompelen in de natuur en te genieten van een ontspannen strandvakantie.

Bezoek de grot van Melissani

De grot van Melissani is een van de bekendste attracties van Kefalonia. Dit natuurwonder heeft een meer in de grot dat wordt verlicht door de zonnestralen, wat een magische sfeer creëert. Bezoekers kunnen een boottocht maken door de grot en zich verbazen over de unieke schoonheid.

Ga wandelen op de berg Ainos

De berg Ainos is het hoogste punt van Kefalonia en het is een paradijs voor wandelaars. De berg herbergt een nationaal park met een gevarieerde flora en fauna. De wandelpaden bieden een adembenemend uitzicht op het eiland en de omringende zee.

Geniet van de lokale keuken

Kefalonia draait niet alleen om natuurlijke schoonheid; het is ook een toevluchtsoord voor fijnproevers. Het eiland staat bekend om zijn lokale gerechten zoals Kefalonische vleespastei, verse zeevruchten en Robola-wijn. Bezoek zeker een paar lokale taverna's om deze heerlijke gerechten te proeven.

Voor wie het liever wat rustiger aan doet, is Poros Beach een goede keuze. Deze camping, gelegen in de stad Poros, biedt een serene omgeving met een prachtig uitzicht op zee. Het is de perfecte plek om tot rust te komen na een dag het eiland te hebben verkend.

Bezoek de kloosters en kerken

Kefalonia heeft een rijke geschiedenis en een bezoek aan