Blogoverzicht

Dingen om te doen in Victoria, Australië

Victoria, een staat in het zuidoosten van Australië, is een schatkamer vol bruisend stadsleven, prachtige kustlandschappen en een schat aan natuurschoon. Victoria staat bekend om haar gevarieerde aanbod aan attracties en activiteiten en biedt een eindeloze lijst met dingen die je kunt doen en zien. Of je nu een avonturier, natuurliefhebber of stadsverkenner bent, Victoria heeft je iets te bieden. Hier vind je een aantal van de beste activiteiten om te doen in Victoria, Australië, zoals kamperen, wandelen, bezienswaardigheden bekijken en nog veel meer.

must visit victoria

Derk
26 mei 2024

C

Camping

Victoria heeft een aantal van de mooiste campings van Australië. Kamperen is een van de beste manieren om de prachtige natuurlandschappen van Victoria van dichtbij te bekijken. Hier zijn een paar campings die je moet overwegen voor je volgende kampeeravontuur.

The Quarries Campground

Deze camping biedt een unieke kampeerervaring in het hart van Briagolong State Forest. Met zijn serene omgeving is het de perfecte plek voor wie op zoek is naar een vredig toevluchtsoord in de natuur. De Quarries Campground is ook een prima uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende attracties, zoals de historische goudmijnlocaties en de prachtige Blue Pool zwemplaats.

Hutchessons Camping

Hutchessons Campground ligt in de regio Mumbannar en is een geweldige plek voor een kampeertrip met het gezin. De camping ligt verscholen tussen hoge eucalyptusbomen en biedt veel schaduw en een rustige omgeving. Het ligt ook dicht bij de Glenelg River, een populaire plek om te vissen en kanoën.

Aire River West Campground

Voor liefhebbers van kamperen aan het strand is Aire River West Campground een must. Deze camping ligt in Glenaire langs de Great Ocean Road en biedt een prachtig uitzicht op de monding van de Aire River en de Zuidelijke Oceaan. Het is ook een geweldige plek om vogels te kijken en te vissen.

Wandelen

Victoria's gevarieerde landschappen maken het tot een paradijs voor wandelaars. Van kustpaden tot bergwandelingen, er is een pad voor elk niveau van conditie en ervaring. Het Grampians National Park, de Great Ocean Walk en het Wilsons Promontory National Park zijn enkele van de beste wandelplekken in de staat.

Bezienswaardigheden

Een bezoek aan Victoria is niet compleet zonder de steden en dorpen te verkennen. Melbourne, de hoofdstad van de staat, staat bekend om zijn levendige kunstscene, restaurants van wereldklasse en bruisende markten. De historische goudkoortsstad Ballarat, het pittoreske kustplaatsje Port Fairy en de wijnstreek Yarra Valley zijn ook een bezoek waard.

Van kamperen en wandelen tot sightseeing en verkenning, Victoria biedt een schat aan activiteiten voor elk type reiziger. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in deze geweldige Australische staat.