Blogoverzicht

Dingen om te doen in Bourgondië, Frankrijk

Frankrijk is een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, cultuur en natuurlijk zijn wereldberoemde keuken. Een regio die in het bijzonder opvalt is Bourgondië, gelegen in het oostelijke deel van het land. Bourgondië staat bekend om zijn wijnproductie, maar biedt ook een overvloed aan activiteiten waar toeristen van kunnen genieten. Hier zijn enkele van de beste activiteiten die je kunt doen in Bourgondië, Frankrijk.

must visit bourgondië

Gertjan
15 januari 2024

W

Wijnproeven en rondleidingen door wijngaarden

Als een van de beroemdste wijngebieden ter wereld is een bezoek aan Bourgondië niet compleet zonder een wijnproeverij. Er zijn talloze wijngaarden en wijnmakerijen die rondleidingen aanbieden, waar je meer te weten kunt komen over het proces van wijn maken en een aantal van de beste wijnen ter wereld kunt proeven. Sommige wijngaarden bieden ook wijnspijsmaaltijden aan, waarbij elk gerecht wordt gecombineerd met een wijn die er perfect bij past.

Bezoek historische plaatsen

Bourgondië is ook de thuisbasis van een aantal historische plaatsen. De Hospices de Beaune, bijvoorbeeld, is een voormalig ziekenhuis voor de armen en is nu een museum. De Basilique Sainte-Marie-Madeleine is een prachtige Romaanse kerk die zeker een bezoek waard is. Het Château de Châteauneuf, een 15e-eeuws fort, biedt een prachtig uitzicht op het omliggende platteland.

Wandelen en fietsen

Voor degenen die liever buiten actief zijn, heeft Bourgondië genoeg te bieden. De regio is doorkruist met wandel- en fietspaden die door het prachtige landschap slingeren. De paden variëren in moeilijkheidsgraad, dus er is voor elk wat wils, van gelegenheidswandelaar tot ervaren wandelaar.

Na een dag vol activiteiten heb je een comfortabele plek nodig om uit te rusten en bij te komen. Er zijn verschillende geweldige campings in Bourgondië waar je tot rust kunt komen midden in de natuur. La Chauvotte is een charmante camping verscholen op het platteland, die een vredig toevluchtsoord biedt. Espace Vital biedt een verscheidenheid aan activiteiten en voorzieningen voor een leuke kampeerervaring. Als u op zoek bent naar een unieke kampeerervaring, dan is Camping Chateau De Montrouant een camping gelegen op het terrein van een prachtig kasteel.

Kortom, Bourgondië is een regio die voor elk wat wils biedt. Of je nu een wijnkenner, een geschiedenisfanaat of een buitenmens bent, er is genoeg te doen in dit prachtige deel van Frankrijk. Dus waarom zou je wachten? Begin vandaag nog met het plannen van je Bourgogne-avontuur!