Blogoverzicht

Dingen om te doen in Apulië, Italië

Italië, het land van kunst, cultuur en geschiedenis, is ook een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Een van de mooiste regio's is Apulië, een zuidelijk gebied dat bekend staat om zijn prachtige kustlijnen, charmante dorpjes en rijke culturele erfgoed. Als je een reis naar dit mediterrane juweeltje plant, vind je hier een aantal van de beste activiteiten om te doen in Apulië.

must visit apulië

Linda
10 november 2023

B

Bezoek de Trulli van Alberobello

Een van de meest iconische bezienswaardigheden in Apulië zijn de Trulli van Alberobello, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Deze unieke huizen met kegelvormige daken getuigen van de oude bouwtechnieken van de regio. Als je door de smalle straatjes met Trulli loopt, is het net alsof je terug in de tijd stapt.

Verken de grotten van Castellana

Voor wie graag de wonderen van de natuur verkent, zijn de Grotten van Castellana een must. Dit fascinerende ondergrondse landschap is gevuld met stalactieten, stalagmieten en andere natuurlijke formaties die een surrealistische omgeving creëren.

Ontspan op de stranden van Vieste

Apulië staat bekend om zijn prachtige stranden en Vieste is de thuisbasis van enkele van de beste stranden van de regio. Het kristalheldere water en het gouden zand zijn perfect voor een dagje ontspanning. Overweeg een verblijf op Camping Adriatico of Camping Village San Michele - Vieste voor een echte kampeerervaring aan het strand.

Ontdek de historische stad Lecce

Lecce, bekend als het 'Florence van het zuiden', is een stad rijk aan geschiedenis en cultuur. De barokke architectuur, oude ruïnes en levendige pleinen maken het een must-visit bestemming in Apulië.

Geniet van de lokale keuken

Apulië staat ook bekend om zijn heerlijke keuken. Van verse zeevruchten tot stevige pastagerechten en wijnen van wereldklasse, de regio biedt een culinaire reis die elke fijnproever zal verrukken.

Kamperen in Apulië

Een van de beste manieren om jezelf echt onder te dompelen in de schoonheid van Apulië is door te kamperen. Er zijn talloze campings die verschillende faciliteiten bieden en dicht bij de topattracties van de regio liggen. Centro Turistico San Nicola is bijvoorbeeld een geweldige optie voor wie op zoek is naar een comfortabele kampeerervaring in de buurt van het strand.

Of je nu van geschiedenis, natuur of eten houdt, Apulië heeft je iets te bieden. Dus waarom zou je wachten? Begin vandaag nog met het plannen van je reis naar dit Italiaanse paradijs!