Blogoverzicht

De beste ervaringen in Stiermarken, Oostenrijk

Steiermark, ook bekend als het "Groene Hart van Oostenrijk", is een opmerkelijke regio die een breed scala aan activiteiten biedt voor alle soorten reizigers. Of je nu op zoek bent naar avontuur, natuur of cultuur, de Steiermark zal je niet teleurstellen. Hier zijn enkele van de beste activiteiten die je kunt ondernemen in deze schilderachtige Oostenrijkse regio.

must visit stiermarken

Linda
10 juni 2024

W

Wandelen en mountainbiken

De Steiermark is een paradijs voor wandelaars en mountainbikers, dankzij het gevarieerde landschap dat alles omvat van glooiende heuvels tot ruige bergketens. De regio biedt talloze routes die geschikt zijn voor alle niveaus. Overweeg na een dag vol buitenavontuur een verblijf op Camping Murinsel, een prachtige camping midden in de natuur.

Wijnproeven

De Steiermark staat ook bekend om zijn uitstekende wijnen, vooral de aromatische witte wijnen. De wijngaarden in de regio bieden wijnproeverijen aan waar je enkele van de beste Oostenrijkse wijnen kunt proeven en meer kunt leren over het wijnmaakproces. Het 50plus Campingpark Fisching is een perfecte plek om te verblijven als je van plan bent om het wijngebied van Stiermarken te verkennen, want het is gunstig gelegen in de buurt van verschillende gerenommeerde wijngaarden.

Thermale baden

Als je op zoek bent naar ontspanning, dan heeft de Steiermark genoeg te bieden. De regio staat bekend om zijn thermale baden, waarvan wordt aangenomen dat ze geneeskrachtige eigenschappen hebben. Een van de populairste kuuroorden in Stiermarken is Bad Waltersdorf, waar je kunt ontspannen in het rustgevende thermale water en kunt genieten van verschillende wellnessbehandelingen. Om optimaal van je kuurervaring te genieten, kun je overwegen om te verblijven op Thermenland Camping Rath und Pichler, een camping in de buurt van de thermale baden.

Culturele verkenning

Stiermarken is ook rijk aan cultuur en geschiedenis. De regio heeft talloze kastelen, musea en historische steden die een kijkje bieden in het verleden van Oostenrijk. De hoofdstad Graz is vooral een bezoek waard vanwege de prachtige oude binnenstad en de indrukwekkende kunstscène.

Samenvattend is Stiermarken een veelzijdige bestemming die tegemoet komt aan een breed scala aan interesses. Of je nu houdt van avonturen in de buitenlucht, culinaire hoogstandjes, wellness retraites of culturele ontdekkingen, deze Oostenrijkse regio heeft je iets te bieden. En met een verscheidenheid aan uitstekende campings zoals Camping Murinsel, 50plus Campingpark Fisching en Thermenland Camping Rath und Pichler kun je genieten van een comfortabel verblijf midden in de natuur.