Blogoverzicht

Camping in Auvergne, Frankrijk

Auvergne, gelegen in het hart van Frankrijk, is een regio die een rijk en divers landschap biedt, een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed. De regio staat bekend om zijn vulkanische landschappen, pittoreske dorpjes en buitenactiviteiten, waardoor het een ideale bestemming is voor natuurliefhebbers en avonturiers. Hieronder vind je een aantal van de beste activiteiten om te doen in Auvergne, Frankrijk.

must visit auvergne

Derk
6 december 2023

W

Wandelen in de vulkanen

In de Auvergne ligt het grootste vulkanische gebied van Europa, de Chaîne des Puys. Het gebied biedt talloze wandelroutes die variëren van eenvoudig tot uitdagend. De Puy de Dôme, de hoogste top in de regio, biedt een panoramisch uitzicht over de omliggende landschappen. Een wandeling naar de top is een absolute must als je in de Auvergne bent.

Ontdek de middeleeuwse dorpen

Auvergne is bezaaid met vele pittoreske middeleeuwse dorpjes. Elk dorp heeft zijn eigen unieke charme en geschiedenis. Enkele van de dorpen die je zeker moet bezoeken zijn Salers, bekend om zijn goed bewaarde 15e-eeuwse architectuur, en Montpeyroux, bekend om zijn stenen huizen en smalle straatjes.

Een bezoek aan het Château de Val

Met zijn prachtige landschappen en heldere hemel is kamperen in de Auvergne een heerlijke ervaring

Het Château de Val ligt aan de oever van de rivier de Dordogne en is een goed bewaard middeleeuws kasteel. Het kasteel is open voor het publiek en biedt een kijkje in de geschiedenis van de regio. Het gebied rond het kasteel is perfect om te picknicken en te zwemmen in de zomer.

Camping

Met zijn prachtige landschappen en heldere hemel is kamperen in de Auvergne een heerlijke ervaring. De regio biedt een verscheidenheid aan campings die aan verschillende voorkeuren voldoen. Voor een rustige en ontspannen kampeerervaring kun je een verblijf op Domaine la Mathoniere overwegen. Deze camping ligt midden in de natuur en biedt ruime kampeerplaatsen en moderne voorzieningen.

Als u liever intiemer kampeert, is Minicamping La Chaize een goede optie. Deze kleine camping ligt in Gouttieres en biedt een rustige omgeving en een prachtig uitzicht op de omliggende landschappen.

Voor wie liever dichter bij het dorp blijft, is Les Voisins een perfecte keuze. Deze camping in Montaigu-le-Blin ligt op wandelafstand van het dorp en biedt verschillende verblijfsmogelijkheden.

Of je nu van natuur, geschiedenis of avontuur houdt, de Auvergne heeft voor elk wat wils. Met zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis en gevarieerde activiteiten is het een streek die onvergetelijke herinneringen zal nalaten.